Egy adott élelmiszerbiztonsági (és HACCP) rendszer elhagyhatatlan alapdokumentuma az Élelmiszerbiztonsági Kézikönyv (ÉBK). Teljesen mindegy, hogy takarmánykeverésről, tejüzemről, vagy pékségről beszélünk, az élelmiszerlánc valamennyi szegmensében szükséges. Akkor a legátláthatóbb, ha külön dokumentumként készítjük el, de a HACCP dokumentációba, ill. adott esetben mondjuk az IFS Élelmiszerszabványba is beilleszthető.
ÉBK- nek a következő felyezeteket kell tartalmaznia:
» Fedlap
» Tartalomjegyzék
» 01. Felelősségi körök meghatározása
» 02. Vezetői élelmiszerbiztonsági felülvizsgálat
» 03. Dokumentációs rendszer felépítése
» 04. HACCP rendszer alkalmazása
» 05. Dokumentumok szabályozása
» 06. Beszerzési előírások
» 07. Minőségi előírások
» 08. Termékek azonosítása és nyomon követése
» 09. Technológiai utasítás
» 10. Üvegtörések megelőtése és kezelése
» 11. Higiéniai utasítás
Minta dokumentáció letöltés és fórum itt...
FIGYELEM, FRISS ÉS AKTUÁLIS ITT!...
(Higiéniai Oktatás és Vizsgáztatás a Gyakorlatban)