HACCP Élelmiszerbiztonság - A BIBLIA

HACCP Élelmiszerbiztonság Alfája és Omegája


Alábbi gyártmánylap formátum természetesen nem egyenesen arányosan megfelelő valamennyi élelmiszeripari szegmensre, de szerepel benne minden, aminek egy adott gy.lapon legalább jelen kell lenni. Etalonnak, kiinduló pontnak mindneképpen jó, akinek szüksége van rá nyugodtan másolja ki és tevékenységének megfelelően módosítsa, alakítsa át, ha az szükséges. Magyarországon igen sok élelmiszeripari üzemben ezt a formátumot használják. Saját ügyfeleim szinte egy az egyben ezt használják.

Megfordult a fejemben, hogy teljesen kitöltött minta formát teszek ide, de félek, hogy valaki módosítás nélkül alkalmazná oda, ahol nem lenne megfelelő. Sajnos láttam már ilyet auditjaim folyamán. Pl. konkrétan egy húsfeldolgozó üzemben a disznósajt gy. lapján az összetevők felsorolásánál a vidéki rozskenyér %-os anyagösszetétele volt feltüntetve.....

Ha valaki elakadna, majd kérdez, Itt...



GYÁRTMÁNYLAP


 

I.     Az élelmiszer-előállítás főbb adatai

 


1.     Az élelmiszer-előállító neve, címe:

 

2.      Az élelmiszer-előállító hely neve, címe:

 

3.       Az élelmiszer megnevezése:

 

4.        Az élelmiszerre vonatkozó minőségi előírás:

 

5.       (MÉ. szám és név, vagy szabvány, vagy egyéb)

      pl. MÉ 2 - 81 / 08

Az előállítási engedély (ha erre kötelezett) száma:


6.    A termék mennyiségi egységére számított anyag összetétele:

  

Termék megnevezés:                  %                       100kg


7.  Az élelmiszer alkotórészeinek csökkenő mennyiségi sorrendben   történő  felsorolása:


8.    Felhasznált adalékanyagok (nevük és eng. számok):


9. Az előállítási eljárás rövid leírása, különös tekintettel az     egészségügyi
    biztonságot és a minőséget befolyásoló körülményekre:


10.    Az élelmiszer minőségét és veszélytelenségét a vhr. 10. § előírása szerint biztosító rendszer vagy azok elemeinek ismertetése:



II.        Az élelmiszer minőségi jellemzői



1.    Érzékszervi tulajdonságok:


2.    Összetételi jellemzők a névleges mennyiség és tűrés megadásával:


3.    Mennyiségi jellemzők (tömeg, térfogat, darabszám):


4.     A csomagolás módjának leírása:


Csomagolóanyag engedélyszáma:


Egyedi fogyasztói csomagolás módja (anyag, zárás, címke elhelyezése):


Kínáló- és gyűjtőcsomagolás (darabszám):


5.   Minőségmegőrzési időtartam:


III.   Az élelmiszer jelölése (a címke grafikai- és szövegterve):


 IV.  Melléktermékek, hulladékok kezelése, továbbhasznosításuk:


 V.    A termék neve nem sért más részére bejegyzett oltalomban részesített jogot.






Dátum:                                                       ..........................................                                                                élelmiszer előállító egység vezetője




FIGYELEM, FRISS ÉS AKTUÁLIS ITT!...

(Higiéniai Oktatás és Vizsgáztatás a Gyakorlatban)




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 41
Heti: 129
Havi: 374
Össz.: 292 162

Látogatottság növelés
Oldal: Gyártmánylapok
HACCP Élelmiszerbiztonság - A BIBLIA - © 2008 - 2024 - pecs-varos.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »