Informatív hiánypótlónak szánom a honlapot, úgy a szakmai érdeklődőknek, mint a konkrét információkért idelátogató célközönségnek. Rengeteg adat, tény, info, érdekesség és megannyi unicum fellelhető itt. Megtalálható pl. valamennyi rendelet, mely az élelmiszerbiztonságra vonatkozik, de más élelmiszeripari rendeletek, törvények is. A figyelmes kereső találhat HACCP terv dokumentáció mintát, vagy éves felülvizsgálati jegyzőkönyv mintát is. Igen sok tévhit és fars információ kering az élelmiszeriparban és a kötődő iparágakban az élelmiszerbiztonságról és az élelmiszerhigiéniáról. Ezeket is igyekeztem korrektül helyretenni, szintén megtalálhatók a szakmai oldalak egyikén.
Nem fogom rendeletek tömegét felsorakoztatni, hivatkozni is csak akkor fogok, ha úgy érzem szükség van rá és csak is azokra, melyekre az esetleges célközönségnek szüksége van. Igyekszem mindenki számára érthető "köznyelven" fogalmazni, mert célom, hogy mindenki megértse, és akinek szüksége van rá, tudja alkalmazni, használni. Gyakorlatias, a minden napi használatra alkalmas szakmai ismertetőt szeretnék közzé tenni.
"Forgassa" mindenki bátran az oldalakat, egészen biztos vagyok benne valamennyi látogató megtalálja az elvárt tartalmat. A kiváncsi érdeklődők érdekes információkhoz jutnak, a célközönség, a szakemberek pedig hasznos tényeket, adatokat kapnak.
Kellemes időtöltést mindenkinek!
A Sólyom élelmiszerbiztonsági, élelmiszerhigiéniai szakember - szaktanácsadó
Hozzászólás és fórum itt...
FIGYELEM, FRISS ÉS AKTUÁLIS ITT!...
(Higiéniai Oktatás és Vizsgáztatás a Gyakorlatban)
Élelmiszerbiztonság definíciója
Az élelmiszerbiztonság a termelés és a forgalmazás teljes folyamatában annak biztosítása, hogy az élelmiszer nem veszélyezteti a fogyasztó egészségét, ha azt rendeltetési célnak megfelelően készítik el és fogyasztják.
Az élelmiszerbiztonság nagyrészt az élelmiszer előállítás körülményeinek a biztosítását, biztonságát jelenti. A vonatkozó törvények, rendeletek is elsősorban erre vonatkoznak. Mert ha az adott élelmiszer előállítása megfelelő - üzemi, higiéniai, technológiai - körülmények alkalmazása és betartása mellet történik, annak élelmiszer higiéniai minősége és biztonsága megfelelő lesz. De számolni kell az emberi tényezővel is!
Hozzászólás és fórum itt...